THE HEART COLLECTORS – THE SPACE BETWEEN

Artiest info
Website
facebook
Label: Spins The Gold Records

‘The Heart Collectors’ is de groepsnaam van een Australische folk- en popmuziek spelende formatie bestaande uit vier leden: leadzangeres en pianiste Kymrie Henge, zanger-gitarist Reuben Loire met Tristan DaFoe op mandoline, banjo en gitaar en Mobius Barnaby op cello. Aan de hand van de net vermelde instrumenten kunt u al afleiden dat de muziek die dit kwartet brengt eerder afglijdt naar een nostalgische en traditionele sound.

Ze doen dat nu dan ook op de tien nummers van hun vijfde officiële studioplaat “The Space Between”. Het gaat meestal om zoetgevooisde ballads zoals bijvoorbeeld de twee liedjes die we aan deze recensie op video’s hebben toegevoegd met de als singles uitgebrachte folkpopsongs “Evergreen” en “Sirius B“ waarop Kymrie Henge en Reuben Loire telkens heel mooi harmonieus samenzingen en die gekenmerkt worden door het schitterend begeleidende elektrische gitaarspel van Reuben Loire.

Kwetsbaar klinkende vocale meesterstukjes met teksten over persoonlijke ervaringen in het leven en in de liefde van de componisten. Sfeervolle, boeiende verhalen worden verteld in attractieve songs als “No Separation”, het melodieuze “The Garden”, het naar bluegrass neigende “Travellers” en de fragiel gezongen albumafsluiter “Where Light Rests”. Als luisteraar wordt je haast dwingend meegezogen in de oprechte gevoelens die de vocalisten in elk liedje weten over te brengen.

Begin dit jaar brachten ‘The Heart Collectors’ ook al een EP-tje op de markt onder de titel “Timeless Space” waarop ook een song stond die “Sirius” heette. De ballad “Sirius B” op deze nieuwe plaat vertelt hoe het verder verliep in het liefdesleven van deze Sirius. De twee zachtjes uptempo gespeelde nummers “Stand Up” en “Hold On” zijn heropnames van oudere songs van de groep die hiervoor live in de studio werden opgenomen. De muziekkenners zullen in de sound van ‘The Heart Collectors’ ongetwijfeld Keltische folkinvloeden herkennen en door het gebruik van typische muziekinstrumenten als mandoline, cello en banjo zullen ook de invloeden van folkartiesten uit de jaren ’60 en ’70 kunnen worden teruggevonden.

Een speciaal cadeautje voor de fans werd aan deze cd toegevoegd in de vorm van op het ‘Nimbin Aquarius Festival’ in Australië live gebrachte coverversies van drie folkklassiekers: “Helplessly Hoping”, geschreven door Stephen Stills voor ‘Crosby, Stills & Nash’ in 1969, het door Joni Mitchell gecomponeerde “Woodstock” dat we kennen van ‘Crosby, Stills, Nash & Young’ uit 1970 en het nummer “Kathy’s Song”, gecomponeerd door Paul Simon en in 1966 te horen op het album “Sounds Of Silence” van ‘Simon & Garfunkel’.

(valsam)

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: THE HEART COLLECTORS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.